Gestalttherapie Voorburg

Als gediplomeerd gestaltherapeut bied ik, gebaseerd op de methoden van de gestalttherapie en ‘boeddhistische aandacht’ coaching, training en ondersteuning aan voor de ontwikkeling van mensen, teams en organisaties.

Gestalttherapie

Bij gestalttherapie ligt de focus op ‘het hier & nu’ en op bewustwording van je eigen lichaam en geest. Wanneer je kiest voor deze vorm van psychotherapie, kan je ontdekken wat je als individu hindert om goede en succesvolle relaties met andere mensen op te bouwen en onderhouden, zoals in het gezinsleven, maar ook met familie, vrienden en collega’s.

Daarom gestalttherapie

Of je nu twijfelt over bepaalde keuzes of juist klachten als depressie, angst of vermoeidheid ervaart; gestalttherapie kan je in zeer diverse situaties helpen om hier mee om te gaan. Een aantal voorbeelden van situaties waarbij gestalttherapie goed zou kunnen helpen:

 • Beter in staat zijn om keuzes te maken.
 • Verbetering van relaties, thuis, op het werk en met vrienden.
 • Nieuwe inspiratie en motivatie.
 • Betere kwaliteit van slaap en dromen.
 • Beter in staat zijn moeilijke beslissingen te nemen en conflicten op te lossen, zowel privé als op de werkvloer.
 • Het kunnen aanpassen aan grote en moeilijke veranderingen.
 • Reductie van stress en angsten.
 • Reductie van psychosomatische klachten.
 • Om gaan met depressieve reacties / burn-out.
 • Verbeteren van de werk – vrije tijd balans.
 • Herkennen van eigen reacties en emoties in het directe contact met andere mensen.
 • Bij nachtmerries en dergelijke klachten.
 • Bij traumatische gebeurtenissen (Traumatherapie).

Zo werk ik als gestaltherapeut

Als ervaren gestaltherapeut en met meer dan 20 jaar ervaring in boeddhistische meditatie, kan ik mijn cliënten het optimale frame bieden om persoonlijke groei te realiseren. Zo kan men zich weer bewust zijn van gevoelens en emoties, waardoor men (weer) succesvol het contact met andere kan vormen. Afhankelijk van de wens kan ik gestalttherapie individueel aanbieden, maar ook in groepen of in een combinatie van beiden.

Gestalttherapie

Aanpak gestalttherapie

Het doel van gestalttherapie is dat je uiteindelijk (weer) stevig op eigen benen leert staan en met vertrouwen verantwoordelijkheid neemt voor je eigen gedrag. Om hiertoe te komen, hanteer ik tijdens de gestalttherapie in grote lijnen de volgende aanpak:

 1. Eigen ervaring

Door je tijdens de gestalttherapie jouw eigen reactie te laten ervaren in een specifieke context, word je jezelf bewust van jouw gedrag, gedachten en gevoelens in het moment zelf. Deze ervaringen kunnen van fysieke, emotionele, cognitieve of fysiologische aard zijn. Door het vergroten van deze bewustwording, realiseer je jezelf hoe je reageert en ook hoe oude gedragspatronen onbewust invloed hebben op de manier waarop je reageert in specifieke situaties.

 1. Experimenteel

Ik creëer een veilige ruimte, zodat je met mijn ondersteuning jouw gebruikelijke perceptie en gedragspatronen kan doorbreken om te experimenteren met nieuwe manieren en andere keuzes. Zo ontstaat groei en persoonlijke ontwikkeling.

 1. Existentieel

Ik moedig je bij de gestalttherapie aan om alles wat in het hier en nu opkomt te gebruiken als een existentiële basis. We onderzoeken deze basis en experimenteren ermee, zodat je een goed startpunt hebt voor jouw reis.

 1. Integratie

Door het combineren van deze aanpak met moderne mindfulness-oefeningen uit het toegepaste boeddhisme, kan je de eerdere ervaringen van de gestalttherapie integreren in jouw dagelijks leven. Dit proces intensiveert je persoonlijke groei en succes, of dit nu alleen voor persoonlijke ontwikkeling is of dat je je leiderschapskwaliteiten wilt verdiepen.

De gestalttherapie vindt meestal plaats op individuele basis en de afspraken zijn in de praktijk van Ankisha Gestalt in Voorburg. Afhankelijk van de wens en behoefte, maken we een afspraak over de frequentie van de sessies; vaak is dat één keer per maand, maar ook één keer (of zelfs vaker) per week is mogelijk als daar behoefte aan is.

Starten met gestalttherapie?

Heb je interesse om te starten met gestalttherapie? Neem dan contact met me op om een intake-afspraak te plannen.

Thorsten

Maak kennis met je coach

Thorsten Vollmer
Als oprichter van Ankisha Gestalt en gediplomeerd gestaltherapeut, heb ik ook meer dan 20 jaar ervaring in boeddhistische meditatie en aandacht. Op basis daarvan kan ik voor mijn cliënten vaak de optimale setting bieden om samen te komen tot persoonlijke groei, het oplossen van persoonlijke problemen en het waarmaken van ambities.

Ik organiseer regelmatig workshops en retreats

Boeddhistische meditatie