Zelf-awareness – Boeddhistische Meditatie

Het boeddhisme draait voor een groot deel om het bevrijden van het lijden. De leer van de Boeddha’s wordt ook wel samengevat met: Afzien van negatief gedrag en negatieve gedachten, het ontwikkelen van positief gedrag, positieve gedachten en kwaliteiten, awareness en bewustzijn. Hierbij speelt meditatie een belangrijke rol.

Workshops Boeddhistische Meditatie

Bij Ankisha Gestalt organiseer ik regelmatig Boeddhistische Meditatie-workshops, gericht op het ontwikkelen van zelf-awareness. Tijdens deze workshops doen we Boeddhistische meditatieoefeningen voor lichaam en geest in een ontspannen sfeer; intens maar zonder druk. Deze oefeningen worden gecombineerd met hoorcolleges en discussies. We zullen de oude leren van de Boeddha’s, waaronder de weg van moraliteit, concentratie en wijsheid, in een levende, hedendaags en vreugdevolle vorm bestuderen. We bespreken de basis van bijvoorbeeld de Vijf Leefregels, de vier edele waarheden en het achtvoudige pad, de praktische en persoonlijke kijk daarop en hoe een leven op basis van dergelijke leefregels kan zorgen voor een krachtige opwaartse spiraal. Plezier in het dagelijks leven en bij het oefenen is een belangrijke eigenschap op de weg naar inzicht.

Boeddhistische meditatie

Boeddhistische Meditatie met vrijheid voor persoonlijke behoeften

We beoefenen hier een zachtere vorm van Boeddhistische meditatie, met meer vrijheid voor persoonlijke behoeften. Toch kan de oefening tot intense ervaringen leiden. Een speciale focus is om de oefening niet los te zien van het “gewone” leven, maar veel meer dat de oefeningen in het dagelijks leven kunnen worden beoefend.

Mee doen met Boeddhistische Meditatie?

Schijf je dan in voor één van de geplande workshops. Meer weten over Boeddhistische Meditatie? Neem dan contact op.

Thorsten

Maak kennis met je coach

Thorsten Vollmer
Als oprichter van Ankisha Gestalt en gediplomeerd gestaltherapeut, heb ik ook meer dan 20 jaar ervaring in boeddhistische meditatie en aandacht. Op basis daarvan kan ik voor mijn cliënten vaak de optimale setting bieden om samen te komen tot persoonlijke groei, het oplossen van persoonlijke problemen en het waarmaken van ambities.

Ik organiseer regelmatig workshops en retreats

Boeddhistische meditatie