Slaapcoaching

Last van slapeloze nachten? Dan is het belangrijk om daar wat aan te doen. We slapen bij benadering een derde van ons leven en goede nachten houden ons gelukkig en gezond. Goede nachtrust heeft namelijk positieve invloed op ons immuunsysteem, onze productiviteit en het concentratievermogen. Het is dus van belang om te zorgen dat je goed slaapt en droomt; dat geldt in tijden van ontspanning en geluk, maar zeker ook in periodes met meer spanning en stress.

Slaapcoaching bij Ankisha Gestalt

Bij Ankisha Gestalt bieden we slaapcoaching aan, gebaseerd op een combinatie van de theorie van gestalttherapie en Boeddhistische meditatie en aandacht. Met slaapcoaching voorkomen en behandelen we slaapproblemen zonder gebruik van medicatie en leren we je hoe je weer gezond kan slapen, ook in uitdagendere situaties en tijden.

Daarbij komen uiteraard eerst algemene tips ter sprake die je zelf gemakkelijk kan toepassen, zoals:

  • Zorg voor een goed geventileerde slaapkamer, bij voorkeur geluid- en lichtvrij.
  • Kijk het laatste uur voordat je gaat slapen niet naar een scherm en dim lampen.
  • Beweging is goed voor diepe slaap, maar ga niet intensief sporten vlak voor je naar bed gaat.
  • Eet geen overdadige maaltijden en zoetigheden voor het slapen gaan en vermijd alcohol.
  • Ritme helpt; probeer op gelijke tijden te gaan slapen en op te staan (en ook eten).
  • Ontwikkel gewoontes die je elke avond herhaalt, bijvoorbeeld een boek lezen, mediteren, nog wat drinken en dan naar bed.

Slaapcoaching

Slaapcoaching op basis van Gestalttherapie

Daarna kijken we naar het omgaan met je eigen slaapproblemen (en eventueel andere zaken die meespelen) en het aanleren van de technieken die je ook zelf in de praktijk kan brengen. Daarbij bestaat slaapcoaching (methode ®Holzinger & Klösch) op basis van Gestalttherapie dan vaak uit (een deel van) onderstaande aspecten:

  • Slaapeducatie, meer kennis over slaap.
  • Cognitieve gedragstherapie om effectieve slaap te bevorderen.
  • Ontspanning / hypnose / autogene training om weer beter te kunnen slapen.
  • Dromen en het overwinnen van nachtmerries.

Deze integrale aanpak kan uiteindelijk zorgen voor meer innerlijke fitheid, motivatie en vitale energie. Het zorgt ervoor dat je weer van slapen en dromen kan gaan genieten en er zelfs naar kan uitkijken. Want wie droomt, slaapt!

Starten met slaapcoaching?

Neem dan contact met me op en maak een afspraak voor een intakegesprek. Vervolgens plannen we de eerste coaching-afspraak in; de frequentie van de afspraken bij slaapcoaching is gemiddels eens per maand, maar dan kan afwijken op basis van de wens.

Thorsten

Maak kennis met je coach

Thorsten Vollmer
Als oprichter van Ankisha Gestalt en gediplomeerd gestaltherapeut, heb ik ook meer dan 20 jaar ervaring in boeddhistische meditatie en aandacht. Op basis daarvan kan ik voor mijn cliënten vaak de optimale setting bieden om samen te komen tot persoonlijke groei, het oplossen van persoonlijke problemen en het waarmaken van ambities.

Ik organiseer regelmatig workshops en retreats

Boeddhistische meditatie