Lucide dromen

Lucide dromen zijn bewuste dromen tijdens de REM-slaap: je weet dat je droomt en je kunt het verloop van de droom beïnvloeden of jezelf wakker maken. Als je de techniek van het lucide dromen beheerst, krijg je meer vat op je dromen en dat kan zorgen voor gezondere nachtrust, minder stress en meer grip op de dag.

Als je je dromen kan beïnvloeden en de uitkomst kan veranderen, dan kan je ook de uitkomst van nachtmerries tot een positieve uitkomst veranderen. Dus lucide dromen kan ook aan traumatherapie worden toegepast.

Workshop Lucide dromen

Bij Ankisha Gestalt bieden we regelmatig workshops aan met als thema ‘Lucide dromen’. We delen praktische kennis, bespreken en oefenen technieken die ervoor zorgen dat je vaker bewust – dus lucide – kan dromen. Daarnaast focussen we ons op het sturen van die dromen en natuurlijk om dit alles toe te passen in het dagelijkse leven. Tijdens de workshop wordt uiteraard afgestemd op persoonlijke ervaringen, want die zijn op dit vlak voor niemand hetzelfde.

Lucide dromen

Waarom een workshop lucide dromen?

Gemiddeld droomt een mens één volle maand per jaar en vaak benut men daar niet alle voordelen van. Sterker nog: het kan nadelig werken, bijvoorbeeld als je in de ochtend regelmatig van slag wakker wordt van een heftige of nare droom. Vaak kosten vervelende dromen onbewust energie.

Tijdens lucide dromen kan men zich bewust worden van het eigen onbewuste en de situatie in die dromen ook beïnvloeden. Dit kan grote en positieve invloed hebben op het dagelijks leven, doordat veel wordt bepaald door het onbewuste, denk aan emoties en gedachten. Lucide dromen geven je dus inzicht in je onbewuste en meer grip op het leven.

Deelnemen aan workshops Lucide dromen

Bekijk de pagina Rooster en workshops voor de geplande workshops en om in te schrijven. Heb je andere vragen over Lucide dromen en hoe ik je kan helpen? Neem dan gerust contact op.

Thorsten

Maak kennis met je coach

Thorsten Vollmer
Als oprichter van Ankisha Gestalt en gediplomeerd gestaltherapeut, heb ik ook meer dan 20 jaar ervaring in boeddhistische meditatie en aandacht. Op basis daarvan kan ik voor mijn cliënten vaak de optimale setting bieden om samen te komen tot persoonlijke groei, het oplossen van persoonlijke problemen en het waarmaken van ambities.

Ik organiseer regelmatig workshops en retreats

Boeddhistische meditatie